Wennemars

Over ons

Aan de rand van het dorp Oudleusen hebben wij een melkveebedrijf met 200 melkkoeien en 72 hectare land. Samen met ons gezin, Dick, Reineke, Kaylee, Dean en onze medewerkers zijn we dagelijks bezig in de agrarische sector. Een sector waar we trots op zijn. Voor ons is het een manier van leven waarbij wij zoeken naar de juiste balans in werkplezier, passie en prestaties. Onze doelstelling is om een duurzame melkveehouderij uit te oefenen waarbij mens en dier in topvorm kunnen presteren.

 

In 2003 kwam het verkopen van Keenan voermengwagens op ons pad. Een mooie uitbereiding naast het melkveebedrijf, waarbij we ons focussen hebben gelegd  op fysische nutrition, oftewel de manier van voer verstrekken. Dagelijks zien we hoe complex het is om koeien goed te kunnen managen, waarbij de voeding een belangrijk onderdeel is. Met het melkveebedrijf als basis kon de Keenan voermengwagen uitvoerig getest worden. Als het product niet goed genoeg is, kunnen we het als veehouders zelf niet verkopen. Door de vele tevreden klanten krijgen we energie om door te gaan. Zonder deze resultaten waren we nooit zover gekomen.

 

In 2008 kwam Milkbar op ons pad. Eerst maar even thuis proberen, werd er gezegd. In die tijd waren er nog geen speenbakken op de markt. Opnieuw richtte we ons op de fysische nutrition.  Op de juiste manier de melk in het kalf.  Klanten waren tevreden, maar gaven ook feedback. Ook in onze eigen kalverstal zagen we dat het beter kon.

Een kalverdrinksysteem moest makkelijker schoon te maken zijn en altijd op de juiste hoogte kunnen hangen voor een goede drinkhouding. Een deksel dat was ook makkelijk om alles tegen te houden behalve melk. Na een aantal jaren van ontwikkeling introduceerde we in 2018 ons eigen kalverdrinksysteem: Enjoy Calf Feeding (ECF). Één systeem dat voor ons volledig klopt met hoe we kalveren willen voeren. Één systeem dat makkelijk te gebruiken is.  Één systeem dat ons en andere melkveehouders helpt om kalveren een zo goed mogelijke opfok te bieden. Één systeem waarbij het kalf centraal staat.

Zelf een kalverdrinksysteem ontwikkelen brengt risico’s met zich mee, maar biedt ook de mogelijkheid tot snelle aanpassingen en nieuwe innovaties. Het bieden van maatwerk voor iedere veehouder vinden wij belangrijk . Hedendaags kunnen we met trots zeggen dat ons ECF kalverdrinksysteem een succes is en we elke dag genieten van tevreden veehouders.

Bel ons voor informatie Of tref ons op verschillende beurzen Bel ons voor een afspraak
Top
This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.