Wennemars

Het ECF kalverdrinksysteem is ontwikkeld om de hygiëne in de kalveropfok naar een hoger level te brengen. Door schoon en netjes te werken is de kans op problemen kleiner.

Ons ECF kalverdrinksysteem is eenvoudig schoon te maken. De drinkbakken zijn gemaakt van hoogwaardig PP materiaal en zeer dicht op elkaar geperst. De wand is glad en bevat geen scherpe randen en hoeken. Daarnaast is de speen weggewerkt in de wand. Dit is gepatenteerd. Zo is de binnenkant van de emmer glad en vlak. Daarnaast is de speen altijd in de juiste positie. Door de holte kan de speen maar op één manier geplaatst worden. Door de constructie van de bodem blijft er minder restmelk over in de bak.

 

Schoonmaken is het proces van het verwijderen van vuil. Uit onderzoek blijkt dat de binnenkant van emmers de meeste bacteriën bevatten. met het dagelijks schoonhouden van de emmers kan je een significant verschil maken! Warm water is de sleutel voor het behalen van het gewenste resultaat. Zorg voor warm water en denk ook aan alkalisch middel of pak afwasmiddel uit de keuken. Hiermee verwijder je de micro-organismen, zoals bacteriën. Wanneer melk eiwitten en vetten achterblijft in een emmer, kunnen bacteriën zich gaan vermenigvuldigen. Dit kan erg hard gaan in een vochtige omgeving tussen de 18 en 40 graden Celsius. Denk aan alle hoekjes en gaatjes, waar melk achter kan blijven of waar je zelf met een spons of borstel niet bij kunt. Dit vormen ideale omgevingen voor micro-organismen en een gevaar voor de gezondheid van het kalf. Het ECF kalverdrinksysteem heeft geen kleine hoekjes en gaatjes, wel is het belangrijk dat het drinkmateriaal schoon gehouden wordt. Spoel regelmatig af met warm water en gebruik ook schoonmaakmiddel.

Meer weten of het schoonhouden van het ECF kalverdrinksysteem? Download hier ons schoonmaak protocol.

 

 

Top