Wennemars

Het is belangrijk dat er structuur zit in het speen gebruik. Het ECF kalverdrinksysteem is zo ontworpen dat de speen de gehele melkperiode mee kan.

Begin met een gele ECF of een gebruikte zwarte ECF speen om de biest te verstrekken. Leer vervolgens het kalf zelfstandig te drinken aan de ECF1 met een gele of zwarte speen. Wanneer het kalf zelf kan drinken, pak een nieuwe Zwarte ECF speen (dag 2/5). Deze speen neem je mee naar de ECF6 drinker als ze in de groep komen. De spenen zijn makkelijk  te verwisselen door de ECF1 drinker op zijn kop te zetten en de ECF speen naar beneden te duwen.

“De speen groeit met het kalf mee”.  Een pas geboren kalf zuigt graag krachtig. Door de open verbinding heeft het kalf geen angst om zich te verslikken. De melkstroom komt langzaam. Dit voorkomt voedingsfouten. Naar mate het kalf ouder wordt, gaat het meer vast voer opnemen en minder melk drinken. De melkstroom is minder van belang. Als het kalf van de melk af is, is de speen ook versleten. Gebruik je dan de speen opnieuw, is de melkstroom te snel om voedingsfouten te voorkomen. Gooi de speen weg of maak grondig schoon en gebruik als biest speen.

Top