Wennemars

Kalverhouderij

Een speenbak?? Is dat wat voor de Kalverhouders? Ja Zeker!! De eerste ervaringen zijn zo positief. Zowel voor dier als mens.

Speciaal voor de Kalverhouders, waarbij we werken met meerdere groepen van maximaal 6 kalveren (of max 12 met 2 ECF6 drinkers), hebben we het “Swing-Over” systeem ontwikkeld. Dit om ervoor te zorgen dat we op een zo hygiënische manier melk kunnen verstreken aan meerdere groepen kalveren. Het Wennemars ECF Kalverdrinksysteem is ontwikkeld vanuit de praktijk. Met, voor en door Boeren! Met de familie Hag uit Haaksbergen hebben we het “Swing-Over” systeem verder geoptimaliseerd.

Even de voordelen van het ECF Kalverdrinksysteem van Wennemars op een rijtje:

  • zeer sterk en degelijk
  • makkelijk schoon te maken
  • makkelijk spenen verwisselen
  • wordt niet afgegooid door de kalveren.
  • kantelbaar of draaibaar
  • Maatwerk voor ieder kalverstal. Wij maken het pas voor u.

Swing-Over Adaptor

De Swing-Over Adaptor heeft aan 1 kant een draaipunt. Of met een gat door de bovenste buis of met een pijpje dat op de bovenste buis is gelast. Hierdoor komt de ECF6 drinker op zijn kop te hangen aan de kant van de kalveren. Voor de Kalverhouderij is dat een fijne oplossing omdat dan de rest melk in de put terecht komt en niet op het voer. Nu is deze restmelk niet veel, maar in de zomer met vliegen wil je dat liever niet. Als de ECF6 drinker op zijn kop hangt kan deze mooi drogen en hangt klaar om de volgende voerbeurt plezierig te kunnen voeren.

Turn-Over Adaptor

Als je niet wilt boren in de bovenste buis, dan is de Turn Over adaptor de oplossing. Aan de hand van de dikte van de bovenste buis leveren wij de juiste U beugels om de Adaptor te bevestigen. De bak draait dan om de buis en komt boven de voertrog te hangen. Er zijn verschillende lengtes achterplaten zodat de speen altijd op een hoogte hangt van ongeveer 65 cm van de bodem.

 

Lees de verhalen van Kalverhouders
“80% van de kalveren drinkt gelijk al bij binnenkomst.” Familie Hag Haaksbergen Fam Hag, Erik, Jolanda en Twan Hag
"Het werkt arbeidsverlichtend en het komt de diergezondheid ten goede!" Familie Katier Bentelo Familie Katier, Robert en Wilma
Elke kalverstal is uniek! Wij komen graag vrijblijvend bij u aan voor een goed advies! Bel ons voor een afspraak
Top